the series ... .. just that I like so much the apple pies ..
I tried this ..
I personally preferred the strudel but this is left to eat well ..
only difference to the original recipe has been cooking nella pentola fornetto.
Io faccio sempre sul fornetto piccolo--quello del caffè per intendersi-- qualche minuto a fuoco medio alto e poi a fuoco medio basso per circa 1 oretta..ma verifico infilando uno spiedino di legno nei buchini della pentola.
La ricetta è liberamente tratta da una ricetta di più dolci.
TORTA DI MELE E MANDORLE
4 uova
300 gr farina 00
100 gr panna
200 gr zucchero
1 bustina di lievito
1 banana
2 mele
succo di mezzo limone
scorza di 1 limone
3 pinches of salt 60 g almonds
a pinch of cinnamon 1 pinch of ginger
Peel the apples and mash the bananas, sprinkle with 1 tablespoon of sugar taken from the total needed for the cake and the juice of half a lemon.
Whip the eggs with the remaining sugar, salt, then add the cream, flour, almond flavoring in the grain or flour and baking powder.
Pour into a mold 26 cm diam
Bake at 180 degrees for about 40-45'-
0 comments:
Post a Comment